Български English Руский
contact
ОБАДИ НИ СЕ 0878139714
http://dominita.net/

Продавате имота си сам? Избягвайте тези грешки

 Ако сте собственик на имот, който искате да продавате е добре да избягвате някои грешки по пътя към реализирането на своята цел: 

  1. Не бъдете емоционално ангажирани –  След като пуснете имота си за продажба е необходимо да гледате на целия процес от финансова гледна точка. Изградете емоционална дистанция, за да могат купувачите сами да изградят емоционален образ за този дом.
  2. Не избягвайте посредничеството на брокери само заради комисионната им. Един добър брокер ще ви помогне да определите справедлива  и конкурентна продажна цена за вашия дом, което ще увеличи шансовете за . Брокерът ще взаимодейства директно с потенциални купувачи и ще поеме голяма част от реализирането на продажбата като организира реклама, огледи и преговори. Запознат с етапите на сделката и документите ще сътрудничи, за да ви преведе до финализирането и.
  3. Не определяйте нереална цена за имота си. Купувачите предварително правят анализ на цените на имотите в района и са ориентирани са средните цени. Надценени жилища не се продават. Ниската цена също не е добра стратегия, която да генерира допълнителен интерес.
  4. Не поставайте крайната си цена за офертна. Колкото и изгодно да предлагате имота си, всеки купувач ще иска да се пазари и затова е добре към крайната си цена да добавите и стойност, която да сте склонни да свалите.
  5. Не използвайте периоди на големи празници за стартиране на продажбата. Тогава хората са заети със социални ангажименти и активността им за купуване на жилище е намалена, което удължава периода за продажба.
  6.  Не използвайте в рекламата некачествени снимки, повторете заснемането, ако е необходимо.
  7. Не се опитвайте да скриете недостатъците на имота си. В процеса на сделката несъмнено ще се разкрие всичко – при повторни огледи, преглед на документацията и т.н. Опитайте се да ги отстраните, ако не можете – просто ги изяснете предварително

Източник: http://imotibroker.com